Piept de curcan la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 15 Sep 2019 | 26681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 g piept de curcan
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pt pui
  • 1 lgt cimbru uscat, maruntit
  • 1 lgt rozmarin maruntit
  • 1 dovlecel micut
  • 1 mar
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • cartofi
  • sos tzatziki
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la cuptor:

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa.

Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca bine apoi se tavaleste carnea prin acest amestec. Se maseaza cu degetele pentru a acoperi toata suprafata carnii cu acest amestec. Se acopera vasul cu o folie alimentara si seda la rece pentru 2 ore (sau chiar peste noapte).

Dovlecelul se spala bine, se sterge apoi se taie in rondele. Marul se spala, se curata de coaja, se taie in 6-8 bucati, indepartandu-i-se casuta cu seminte. Usturoiul se curata si se taie feliute. La fel si ceapa, se curata si se taie felii mici.

Intr-un vas de yena se pun 2-3 lg ulei apoi se asaza un pat de dovlecei si mere. Se presara ceapa si usturoiul si putina sare. Se asaza crenguta de rozmarin. 

Carnea, scoasa dinainte de la rece, se asaza peste patul format, se pune crenguta de cimbru si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capacul vasului daca acesta are.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se verifica daca este bine patrunsa carnea. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute pentru a se rumeni usor carnea.

Intre timp se prepara garnitura preferata. Eu am optat pentru cartofi aurii la cuptor si un sos tzatziki alaturi si salata de rosii si castraveti, la alegere.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se tine carnea la rece peste noapte, aceasta se scoate de la rece cu cel putin 1-1,5 inainte de a se da la cuptor.

2

Nu am adaugat nici un fel de lichid deoarece dovleceii si merele au lasat suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite pane cu piept de curcan si legume